СУЧАСНІ ПРИКЛАДИ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВАМИ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ НА ОСНОВІ ЦИФРОВІЗАЦІЇ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/2786-8273/2023-3-21

Ключові слова:

цифровізація, інновації, підприємства готельно-ресторанного бізнесу, управління підприємствами, ефективність управління

Анотація

В статті систематизовано, окреслено та обґрунтовано сучасні приклади управління діяльністю підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі цифровізації, що обумовлено вимогами зовнішнього турбулентного середовища. Проілюстровано необхідність цифровізації основних процесів з метою підвищення ефективності процесу управління. Показано основні тенденції розвитку галузі та підкреслено, що в турбулентних умовах сьогодення індустрія гостинності виходить далеко за межі управління лише підприємствами готельно-ресторанного бізнесу. Представлено, що портативні приклади гостинності набирають популярності в індустрії, пропонуючи гостям безперебійний і безконтактний досвід за допомогою смартфонів. Зображено, що завдяки безконтактним технологіям, віртуальному досвіду та аналізу на основі даних готелів можна продовжувати обслуговувати гостей, забезпечуючи їхню безпеку та благополуччя.

Посилання

Журба І., Несторишен І. Аналіз показників індустрії туризму в Україні та світі: проблеми та перспективи розвитку. Development service industry management. 2023. №. 1. С. 50–55.

Леоненко Н. А. Державне регулювання туристичної сфери: теорія, методологія, практика : монографія. Харків : НУЦЗУ, 2021. 325 с.

Братко О. С., Саламон І. Р. Використання цифрових технологій для просування продукції на міжнародних ринках. Ефективна економіка. 2022. № 5. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105-2022.5.80

Басюк О. В. Аналіз світового досвіду функціонування готельних ланцюгів. Глобальні та національні проблеми економіки. 2015. № 5. С. 23–26.

Karavasilis G. et al. What generation y in Greece thinks about green hotels. World Journal of Entrepreneurship, Management and Sustainable Development. 2015. Т. 11 № 4. С. 268–280.

Tan L. L. Understanding consumers’ preferences for green hotels–the roles of perceived green benefits and environmental knowledge. Journal of Hospitality and Tourism Insights. 2023. Т. 6. № 3. С. 1309–1327.

Aksöz E. O., Aydın B., Esin Y. Tourists approaches to eco-friendly hotels and determination of green hotel preferences: The case of Eskişehir. Turizam. 2021. Т. 25. № 2. С. 83–95.

Kristanti M., Jokom R. The influence of eco-friendly attitudes on tourists’ intention toward green hotels. Balancing Development and Sustainability in Tourism Destinations: Proceedings of the Tourism Outlook Conference 2015. Springer Singapore, 2017. С. 21–29.

Zhurba I., Nestorishen I. (2023) Analiz pokaznykiv industrii turyzmu v Ukraini ta sviti: problemy ta perspektyvy rozvytku [Analysis of indicators of the tourism industry in Ukraine and the world: problems and development prospects]. Development service industry management, vol. 1, pp. 50–55.

Leonenko N. A. (2021) Derzhavne rehuliuvannia turystychnoi sfery: teoriia, metodolohiia, praktyka: monohrafiia [State regulation of the tourism sphere: theory, methodology, practice: monograph]. Kharkiv: NUTZU, 325 p. (in Ukrainian)

Bratko O. S., Salamon I. R. (2022) Vykorystannia tsyfrovykh tekhnolohii dlia prosuvannia produktsii na mizhnarodnykh rynkakh [Use of digital technologies to promote products on international markets]. Efektyvna ekonomika – Efficient economy, vol. 5. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105-2022.5.80

Basyuk O. V. (2015) Analiz svitovoho dosvidu funktsionuvannia hotelnykh lantsiuhiv [Analysis of the world experience of hotel chain operation]. Hlobalni ta natsionalni problemy ekonomiky – Global and national economic problems, vol. 5, pp. 23–26.

Karavasilis G. et al. (2015) What generation y in Greece thinks about green hotels. World Journal of Entrepreneurship, Management and Sustainable Development, vol. 11(4), pp. 268–280.

Tan L. L. (2023) Understanding consumers' preferences for green hotels–the roles of perceived green benefits and environmental knowledge. Journal of Hospitality and Tourism Insights, vol. 6(3), pp. 1309–1327.

Aksöz E. O., Aydın B., Esin Y. (2021) Tourists approaches to eco-friendly hotels and determination of green hotel preferences: The case of Eskişehir. Tourism, vol. 25(2), pp. 83–95.

Kristanti M., Jokom R. (2017) The influence of eco-friendly attitudes on tourists' intention toward green hotels. Balancing Development and Sustainability in Tourism Destinations: Proceedings of the Tourism Outlook Conference. Springer Singapore, pp. 21–29.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-20

Як цитувати

Власюк, К. (2024). СУЧАСНІ ПРИКЛАДИ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВАМИ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ НА ОСНОВІ ЦИФРОВІЗАЦІЇ. Український економічний часопис, (3), 118–122. https://doi.org/10.32782/2786-8273/2023-3-21